O NAMA

Zagrebačka Treking Škola je projekt nekoliko entuzijasta koji su nakon višegodišnjeg iskustva u različitim školama trčanja i trekinga, te iskustva u cestovnom, trail i treking trčanju odlučili pokrenuti svoju školu i klub te ponuditi nešto malo drugačije. Kao i kod većine sportskih aktivnosti, cilj i ovog projekta je kroz druženje, trail i treking trčanje podići razinu svijesti pojedinaca o zdravom načinu života, važnosti tjelesnog vježbanja i boravka u prirodi za kvalitetu i dugovječnost življenja. Međutim uz navedeno, jedna od želja je i pokazati polaznicima kako pregršt obaveza, stres i opća užurbanost nisu prepreka uživanju u prirodi. Želimo upoznati polaznike s dijelovima Hrvatske i naše prekrasne Medvednice na posve nov način!

Instruktorski tim se sastoji od sportaša s bogatim iskustvom i znanjem o svim vrstama trčanja, prehrani te ostalim segmentima sporta koji će na stručan i opušten način ovim programom prenijeti polaznicima škole.

ZTŠ Team:

Kristijan Šivak  – po zanimanju profesor povijesti i geografije. Sportaš koji je svojim postignućima obilježio hrvatsku trail i treking scenu. Brojka od 70 završenih ultra maratonskih utrka govori sama za sebe. Rekorder kultne treking utrke Velebit 140 i prvi koji je dotičnu završio ispod 30h. Finišer je i Ultra Trail Mont Blanc 100 milja – najprestižnije svjetske ultra trail utrke, te peterostruki pobjednik Treking Lige. Na utrci 24h SLJeMana se 11 puta popeo na Sljeme. Tijekom 2007. godine  je 207 puta osvojio Sljeme! Svojim osebujnim stilom i energijom kojom zrači rijetke ostavlja ravnodušnima.

Domagoj Galkowski –  magistar kineziologije i kineziterapeut, nekadašnji juniorski i mlađe seniorski prvak Hrvatske na 400m s preponama. Uz to što se aktivno bavi trčanjem i različitim sportskim i avanturističkim aktivnostima zimske mjesece provodi kao učitelj i trener skijanja. Iza sebe ima nekoliko završenih ultra trail utrka (110km Istre, Jahorina Ultra Trail (105km), 70km Velebita, Valamar Trail 73). Ukoliko se ne volite pravilno zagrijavati, istezati – izbjegavati ga u širem luku jer će vas izmoriti i prije treninga..  Kad na brdu krene trčkarati i kružiti oko vas (a priča se da zna i zapjevati), možda načas ugledate i štrumfove! Svojom zaraznom i beskonačnom energijom olakšava i najteže uspone. Priča se i da voli gubiti grupe po šumi – on tvrdi da je to samo poticanje samostalnog snalaženja.

Vedran Sabljić – čovjek koji je potaknuo nastajanje zagrebačke underground trkačke scene. Pokretač mnogih nesvakidašnjih trkačkih događaja (24h SLJeMana, Jutarnja Gelender liga, Gelender Cafe, Traversa, Blatersa). Završio je najviše ‘stomajlerica’ u Hrvata (6 utrka dužine 100 milja). Finišer UTMB (105km), Grand Raid des Pyrenees (165km), Eiger Ultra Trail (101km), Lavaredo Ultra Trail (120km). Inventivan član grupe, uvijek spreman na nove avanture. Smirujuće djeluje na ljude u svojoj okolini i usmjerava ih k pronalaženju vlastitog osjećaja slobode i zadovoljstva tjelesnom aktivnošću i boravkom u prirodi. Svojim laganini i opuštenim pristupom uspio je i zaklete netrkače pridobiti na trčanje s osmijehom.

Božena Buršić – prva Hrvatica koja je završila Ultra Trail Mont Blanc 100 milja i prva žena koja je samostalno završila treking Velebit 140! Neka vas ne zavara njezina smirena vanjština – zavezanih nogu je prošla dionicu parking Bliznec – Leustek – Gelender (Sljeme) u vremenu 2h 20 min. S obzirom na iskustvo rada sa sportskom opremom, naša je hodajuća enciklopedija znanja o tehnici i opremi za trčanje te ostale outdoor sportove.  Ispunjena je strpljenjem i brigom za druge te s velikim žarom prenosi ljubav prema planinama i kretanju. Svojom osobnošću, pozitivnim stavom i otvorenošću mnogima će vrlo brzo prirasti srcu.

Dražen Krajcar – sportaš koji je nogometnu loptu zamjenio trčanjem. Svoju trkačku karijeru započeo je u Brooks Running Team školi trčanja. Dražen posjeduje višegodišnje iskustvo u treking i trail trčanju i cestovnim maratonima (Zagrebački Maraton, Velebit Trail, Jahorina Trail). Svojom opuštenošću i dobrim raspoloženjem, uz veliko znanje o svakom segmentu trail i treking trčanja, svaki trening čini ugodnim. Lako se prilagođava potrebama grupe što ga čini odličnim voditeljem kako početnih tako i iskusnijih grupa. Možda vas slomi, ali bit ćete slomljeni s osmijehom!

Marko Orešković – strastveni zaljubljenik u prirodu i avanturist. Za Marka bi se moglo reći da je višebojac jer nema puno sportova u kojima se nije okušao. Aktivno jedri, skija, treka i vozi bike.. Neke od utrka koje je završio u svom dugogodišnjem stažu su Madeira Ultra Trail, UTMB, Lavaredo Ultra Trail (120km), Velebit Ultra Trail.. Na glasu je kao odličan motivator, prepun strpljenja i znanja za svakoga. Svojim šarmom i energijom će svakoga oraspoložiti i potaknuti da na treningu da sve od sebe.